Pavilion in Amsterdam

January 13, 2010

Architects: Steven Holl Architects, New York; Rappange & Partners, Amsterdam

  • Conversion of an historic warehouse into an administration building, an expansion of the existing structure to accommodate an underground car park, a cafeteria and an auditorium
  • The building skin is a three-dimensional, geometric collage of materials, shapes and colours, visually linked across staggered openings and transparent layers
  • The new addition is clad in green copper sheeting, whose nuanced colouring is the result of varying oxidation processes
  • The patinated, perforated sheeting forms the outer layer of the multi-layered facade construction
  • It is suspended some 30 cm in front of the actual solid external wall and fixed to a steel structure
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: